Nieuws

Belangrijk om uw hypotheek te herzien vóór uw pensioen!

Geschreven door Sibbing | 14-okt-2024 12:05:29

Bent u tussen de 50 en 56 jaar oud en heeft u een lopende hypotheek? Dan is het belangrijk om uw financiële situatie goed in de gaten te houden, vooral met het oog op uw pensioen. In deze levensfase hoeft u namelijk nog geen pensioengegevens aan te leveren bij de geldverstrekker als u uw hypotheek wilt aanpassen. Een unieke kans om uw hypotheekvoorwaarden nu te herzien en eventuele wijzigingen door te voeren voordat u met pensioen gaat.

Wat zijn de voordelen?

Het herzien van uw hypotheek nog voor uw pensioen heeft een aantal voordelen. Wij zetten er een aantal voor u op een rij:
  1. Lagere maandlasten
    Door uw hypotheek over te sluiten of aan te passen, kunt u mogelijk profiteren van lagere maandlasten. Dit kan vooral gunstig zijn als u na uw pensioen te maken krijgt met een lager inkomen.
  2. Langere rentevaste periode
    Het is wellicht verstandig om nu een langere rentevaste periode af te spreken. Dit zorgt voor zekerheid en stabiliteit in uw maandlasten, wat vooral belangrijk is als uw inkomen verandert zodra u met pensioen gaat.
  3. Overwaarde benutten
    Heeft u overwaarde op uw huis? Dan kunt u overwegen om deze vrij te maken voor bijvoorbeeld het verbouwen van uw huis of andere financiële doelen. Dit kan een slimme manier zijn om uw huis aan te passen aan uw toekomstige behoeften zonder uw maandlasten te verhogen.
  4. Aflossen of niet?
    Het kan interessant zijn om na te denken over extra aflossen. Dit kan uw maandlasten verlagen en zorgt ervoor dat uw hypotheek sneller wordt afgelost, wat weer financiële ruimte geeft zodra u met pensioen gaat.

Welke stappen moet ik nemen?

  1. Financieel overzicht maken
    Breng uw huidige financiële situatie in kaart. Kijk naar uw huidige hypotheek, rentepercentages, maandlasten en uw verwachte pensioeninkomen.
  2. Scenario’s doorrekenen
    Wij berekenen de verschillende scenario’s, zoals het oversluiten van uw hypotheek, het aanpassen van de rentevaste periode, of het extra aflossen. Dit geeft u een goed beeld van de impact op uw maandlasten en uw financiële toekomst.
  3. Actie ondernemen
    Zodra u een duidelijk beeld heeft van uw opties en de beste keuze heeft gemaakt, kunnen wij u begeleiden bij het aanpassen van uw hypotheek.

Nu actie ondernemen, straks financiële rust

Het herzien van uw hypotheek voordat u met pensioen gaat, kan veel voordelen bieden en u financiële rust geven. Door nu actie te ondernemen, zorgt u ervoor dat u straks, tijdens uw pensioen, niet voor onverwachte financiële verrassingen komt te staan. Maak gebruik van deze periode waarin u nog geen pensioengegevens hoeft aan te leveren en optimaliseer uw hypotheek voor een zorgeloze toekomst.